• Új könyvek

    Hétfőtől a szokásos rend szerint kölcsönözhettek. Néhány új könyvvel is gazdagodott a könyvtárunk. Gyertek vigyétek és olvassátok őket!

    A Könyvmolyképző Kiadótól a következők érkeztek:

    Alsósoknak:
    • Gnone: Fairy Oak 1. és 2. rész

    Fairy Oak varázslatos, réges-régi falucska az időtlen idők rejtekén. Ha rá szeretnénk lelni, a skót felföldek és a normann szirtek között kellene kutatnunk, Bretagne egy virágszőnyegtől tarka völgyében, Írország zöld legelőin és az óceán tágas öbleiben.





    • Holly Webb: Cirmi az éjszakában
    Jasmine boldog, amikor a szomszédok megkérik, gondoskodjék a cicájukról, míg ők elutaznak karácsonyra. Most legalább egész vakációját a gyönyörű Csillaggal töltheti!
    Csillag szeret Jasmine-nel játszani, és a kislány meg a cica hamarosan elválaszthatatlanok lesznek. Csakhogy Jasmine nem sejti, hogy Csillag titkot őriz. Akármilyen hideg és sötét van odakint, eljött az ideje, hogy Csillag elhagyja Jasmine-t meg a meleg, biztonságos otthont, és búvóhelyet keressen. De vajon hová mehetett?



    • Holly Webb: Gombóc, az elhagyott kiskutya

    Chloé bátyja, Will, kitöri a lábát, és hetekre kórházba kerül.
    Anya és apa nem tudja, kire bízhatná a család élénk kölyökkutyáját, Jesst.
    Jess szomorú és magányos, akárcsak Chloé. De a kislány igazában nem szereti a kutyákat, Jess pedig csak Will után sóvárog. Vajon megbarátkozhat-e a kislány és a kiskutya? 

    • Duey: Lara és az ezüstszínű kancacsikó
    Lara mindig is arról álmodozott, hogy saját lova lesz, akiről gondoskodhat, de lány lévén sajnos sosem remélhette, hogy erre alkalma nyílik. Ám ekkor egy rivális klán rabul ejti a szívének kedves csikóval együtt. Lara tudja, hogy a kis csikó élete egyedül rajta múlik, ahogy azt is, hogy csak idő kérdése, hogy a foglyul ejtői elvegyék tőle a szeretett állatot. Lara képtelen elviselni a gondolatát, hogy elválasszák a csikótól, akit már a sajátjának érez. A világgal is szembe szállva kell kifundálnia, hogy tarthatja maga mellett a kis jószágot…


    • Dániel Anna: Hiányzik Szecső
    Az eset ijesztő és rejtélyes. Kata temérdek lehetőséget gondolt végig, aztán módszeresen papírra vetette azokat, amelyek talán számba jöhetnek. 1. Irén valami súlyos ok miatt öngyilkos lett. 2. Irént elcsalták valahová és fogva tartják. De miért tartják fogva? Váltságdíj? Kata az első pont mellé odaírta: talán. A másodikhoz: nem valószínű. 3. Disszidálás. Lehetséges, de miért éppen most? 4. Irén elszökött egy fiúval. Kivel? És Karesz? 5. Valaki bosszút állt Irénen. Miért? Ki? Kata most a tenyerét harapdálta. Aztán az 5. pont után odaírta : talán, lehetséges. Összefüggéseket tisztázni. 


    Felsősöknek
    • Kinney: Egy ropi naplója 3. Az utolsó szalmaszál

    Nézzünk szembe a tényekkel: Greg Heffley soha nem változik meg. Valaki igazán elmagyarázhatná ezt Greg apjának is. Frank Heffley úgy dönt, hogy fel kell edzenie a fiát, és ezért beíratja sportolni és más „férfias” tevékenységre is. Persze Greg könnyedén áthúzza apja terveit. De mikor az apja megfenyegeti, hogy katonaiskolába adja, Greg rájön, hogy össze kell kapnia magát… különben szedheti a sátorfáját.
    • Rick Riordan: A 39 kulcs 1. könyv Csontlabirintus
    Mi történne, ha rájönnél, hogy a családod az egyik leghatalmasabb család a történelemben? Mi lenne, ha azt mondanák, hogy a család erejének forrását elrejtették a világ különböző részein, 39 kulcs formájában?


    • Böszörményi Gyula: Monyákos Tuba a Lidérc Árvák Fészkében
    Mit tegyen a lidérc, ha az igázgatására bízott intézetbe egy csúf napon beutalják a varázstörténelem eddigi legveszedelmesebb bűnözőjét? Mit tegyen, ha ez az elvetemült alak csupán 15 éves, és ráadásul éber, azaz látszólag tökéletesen varázstalan ember? Kínos helyzet, különösen, mivel az Igázóba – Igencsak Gondverte Álomlények Zártosztályi Óvóhelye, mely valójában egyszerre börtön és nevelőintézet – eleddig még egyszer sem utaltak be embergyereket. 


    • Böszörményi Gyula: Gergő és az álomvámpírok 1.
    A nagy sikerű, bűvös utazás folytatódik a Világfán! Gergő és Zsófi, a keleti varázstudók hírneves révülői minden eddiginél veszedelmesebb, hátborzongatóbb és mulatságosabb kalandokba keverednek, mielőtt eljön a végső küzdelem. Hogy ők ketten rátalálnak-e az új főtáltosra, és megfejtik-e Kende hátrahagyott titkát, azt kizárólag az tudhatja meg, aki ismét velünk révül a Gergő-könyvek legújabb kötetében.


    • Thomas Mayne Reid: A fehér törzsfőnök
    A mexikói San Ildefonso határában, egy mély szakadék szélén rántja vissza lovát a történet főhőse, Carlos. A mutatvány veszélyes - s ő fogadásból teszi! Bár ne nyerte volna meg a fogadást! Hiszen ezzel kivívta maga ellen a városka spanyol hatalmasságának haragját. A harc kirobban. Carlos harcol az igazságért, húgának életéért, szerelméért...



    • Gerstacker: Az indián bosszúja
    Az arkansasi telepesek titokzatos ellenséggel találták szemben magukat. Egy idő óta elszaporodtak a lótolvajlások, s néhány kegyetlen gyilkosság is történt. 
    Itt az ideje, hogy a tehetetlen városi hatóságok helyett a farmerek maguk csináljanak rendet.

    • Clements: Ami láthatatlan
    Bobby Philips már korábban is érezte néha úgy, hogy láthatatlan. Például ha rámosolygott egy roppant népszerű szép lányra, és az valósággal keresztülnézett rajta. De mi történik, amikor ez a tökéletesen normális középiskolás fiú egy reggel a fürdőszobában kilép a zuhany alól, és nem látja magát?


    • Honey: A szomszéd ház titka
    Henni tizenegy éves, mindenkinél magasabb az iskolában, és máris regényírói álmokat szövöget. Az élet pompás és izgalmas témával látja el, amikor a Stella utca csendes mindennapjai felbolydulnak, "hála" Kamu úr és neje beköltözésének.