• Istipisti meséje másként


     

    Az egyik negyedik osztályos diákok azt a feladatot kapták, hogy írják meg Istipisti meséjét. Gimesi Dóri meséjének címe volt csak megadva: Istipisti és a kővirágok. Nem ismerték még az eredeti mesét a feladat írásakor. Ördög-Katona Liliána tollából egy egészen új mese kerekedett. Sok szeretettel ajánlja Dórinak. :)


     

     

    Ördög- Katona Liliána

    Istipisti és a kővirágok

    Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy Istipisti nevű királyfi. Szétálló nagy fülei hasonlítottak egy biliére és ez a fiú olyan vékony volt, mint a nádszál. Istipisti a szüleivel a Roletti kastélyban élt.

    Egy nap Istipisti királyi nyula bepiszkította a trónt. Szülei nagyon leszidták és büntetésként bezárták Istipistit a kastély legmagasabb tornyába. A szegény királyfi órákon át kint állt az erkélyen és nézelődött. Látott hegyeket, erdőket, patakokat és folyókat. Ám egyszer, kémlelés közben meglátta az elbűvölő kővirághercegnőt. Kinek haja aranyszőke, a szeme pedig égszínkék árnyalatú. Ruhája rózsaszín selyemből készült.

    Ahogy meglátta az elragadó hajadont, érezte, hogy érte bármikor megtenne bármit. Ekkor azonban Pisti kiugrott az ablakon, de nem történt gond, mivel nagy füleivel tudott repülni, mint a madarak. Lerepült a hercegnő mögé, majd förtelmes énekhangján elrikácsolta a hercegnőnek, hogy szereti. A hercegnő azt gondolta, hogy valamelyik titkos rajongója, így csak mosolygott és tovább ment. Pisti érezte, hogy nem a hercegnő lesz a felesége. De a fiú roppant kitartó volt és nem adta fel. Minden hónap tízedik napján valami újjal rukkolt elő. Például csokival vagy táncoló virágokkal, amiket persze a hercegnő mosollyal értékelt. Ez ment úgy tíz évig. Ahogy teltek az évek, Pisti férfias és izmos lett és sok ajándék hurcolás miatt. Fülei kisebbnek tűntek a nagy test mellett, így a hölgyek szemet vetettek rá, ahogy a kővirághercegnő is. Egyik nap kettesben piknikeztek a kagyló mezőn és hosszan beszélgettek álmaikról, vágyaikról. Mikor a fiú nem bírta tovább, azt mondta:

    - Hercegnő, amióta megláttalak, beléd estem. Ezért kérlek, hogy alkossunk egy szerelmes és összeillő jegyespárt! Na, mit mondasz?

    A hercegnő e szép szavak hallatán elsírta magát és csak annyit mondott:

    - Hozzád megyek! Hüpp!

    Egy héttel később a Roletti kastély csicsás volt és emberektől hemzsegő, mint egy méhkas. Istipisti és a hercegnő összeházasodott nagy szerelemben. Azóta szebb párt nem talál senki széles e világon.