• Kaméleon Olvasóklub

    A mi iskolánk is csatlakozott a Kaméleon Olvasóklubhoz. Nagy örömünkre 51 lelkes alsó tagozatos tanuló játszik idén. Egy vidám találkozó keretében indítottuk el az idei játékot. Váradi Zita elhozta nekünk papírszínház formájában Bertalan és Barnabás történetét. Nagyon jó választás volt, mert az Olvasóklubban két ikerpár is részt vesz. Szóval nevettünk, játszottunk és mindenki megkapta az 1. forduló feladatlapját is.  

     



     

     

     

     

     

     

     

    További képek láthatók még itt is.

    A következő programra szeretném felhívni a figyelmet. Az Egyszervolt...Meseantológia bemutatója lesz december 6-án 11 órától a Szent-Györgyi Albert Agórában. Sok szeretettel vár minden érdeklődőt a Kaméleon Olvasóklub. 


    12 klasszikus és 12 kortárs mese gyűjteménye

    "A legismertebb Grimm- és Andersen-történetek, valamint magyar és angol népmesék mellett szeretettel ajánljuk olvasásra mai magyar szerzők munkáit is: egy elfeledett fotelről, egy divatborzról, egy kalapba zárt kislányról, egy mesemondóról, egy lakótelepi királylányról, különös, zaj- és fénygyűjtő lényekről, egy igazán vagány kislányról és képzeletbeli barátjáról, egy fecsegő királyfiról, egy cicáról ábrándozó kisfiúról, egy szemüveges királylányról, egy tündérről, aki nem is igazi tündér és egy szőrösszívű uralkodóról.

    Paulovkin Boglárka illusztrációi bravúrosan ötvözik a klasszikus technikákat a modern tipográfiai megoldásokkal. A részletgazdag képek sajátos teret adnak a szövegeknek, és nagyban segítik a mesék befogadását.

    Az antológia a Könyvmecénás támogatásával jött létre."