• Ajándékozz könyvet iskolád könyvtárának február 14-én!


    Iskolánkban is fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek megszeressék az olvasást, könyvolvasókká váljanak. A Rókusi könyvtára a hét minden napján várja a diákokat kölcsönzésre, olvasásra, könyvnézegetésre. Örömmel mondhatjuk, hogy a délutáni órákban gyakran kitehetnénk a "megtelt" táblát: a polcok között kisebb és nagyobb gyerkőcök válogatnak, keresgélnek, olvasgatnak. Sajnos azonban az anyagai lehetőségeink nem teszik lehetővé, hogy lépést tartsunk az újonnan megjelenő gyermek- és ifjúsági irodalommal. Gyakran keresik a diákok a népszerű sorozatokat, de nem tudjuk beszerezni őket. Amennyiben az osztálynak, szülői közösségnek van lehetősége mai ("kinőtt" vagy új), általános iskolásoknak szóló könyvet adományozni az iskolai könyvtárnak, örömmel fogadjuk az ajándékot! Örömmel továbbítjuk a rókusis gyerekeknek, hogy kölcsönözhessék.


     



    Kedves Felnőttek! Mindenki adjon egy könyvet egy gyereknek február 14-én!

    A Nemzetközi Könyvajándék Nap (International Bookgiving Day) egy önkéntes kezdeményezés, melynek célja, hogy minél több kisgyerek jusson könyvhöz és minél többen megszeressék az olvasást. Először 2012. február 14-én hirdették hirdették meg. Már az első évben 12 ország csatlakozott a kezdeményezéshez, és több tízezer gyerekhez jutottak el könyvadományok szerte a világon. 
    A szervezők azt szeretnék elérni, hogy ezen a napon minden felnőtt adjon egy könyvet egy gyereknek. Hogyan lehet részt venni ebben az akcióban? Több módon is.
    Például:
    1. ajándékozzon könyvet saját, rokon, vagy ismerős kisgyereknek,
    1. hagyja olyan nyilvános helyen, ahol gyakran járnak gyerekek, pl. váróteremben, vagy játszótéren (akár egy padra, vagy egy hintára helyezve, néhány kedves sorban üzenve a szerencsés megtalálónak),
    1. adjon könyvet gyerekekkel foglalkozó intézményeknek
    1. juttassa el a könyvet olyan szervezetekhez, melyek rászoruló gyerekeknek adják tovább.