• Ti írtátok- könyvajánló

    Kedvcsináló a Stilton-sorozathoz és Holly Webb könyveihez a 4.a osztályos lányok tollából.

    Geronimo Stilton: Karácsony van Stilton!
    Közeledett a karácsony és Geronimo Stilton már mindent előkészített: kidíszítette a házat, és a sütemények és az ajándékok is megvoltak. Készülődés közben nem ment minden olyan jól. Geronimo összeszedett 100.000 sajtos bonbont, egy kamion átment a farkán, és még a háza is kigyulladt! Ezért utána minden elázott a tűzoltásnál. Geronimo romokban hevert. Utána 50 perc maradt arra, hogy a vacsorát újra előkészítsék.  Szerencsére mindennek jó vége lett, és mindenki örült.
    (Kávai Gorka 4.a)

    Geronimo Stilton: Az élet egy ródeó!




    Ez a történet úgy kezdődött, Február 14-én Geronimo nagyon izgatott volt, mert másnap volt Valentin nap. Mindent tökéletesnek akart Geronimo, de reggel nem csörgött a vekker és nem szállították ki az újságot, lóháton kellett menni a cukrászdába és ezek után, hogy mi történt olvassátok el a könyvet!
    (Meszlényi Viktória 4.a)




    Geronimo Stilton: Ajjaj micsoda baj!
    Geronimo egy hideg decemberi napon elvitte a családját a Bűzös Csúcsra sielni. Ám Geronimo öröme nem tartott sokáig:mert balesete történt.Ha szeretnéd tudni mi lett Geronimoval olvasd el a könyvet!
    (Nagy Dóri 4.a)


     Holly Webb: A magányos kiskutya

    A könyv egy Evie nevű kislányról szól, aki nagyon szeretne egy kiskutyát. A szülei egy nap megajándékozzák egy westi kölyökkel, akit Bobbynak nevez el. Evie nagyon boldog és különösen erős kapcsolat alakul ki közte és a kutyi között. Ám egy napon Evienek kistestvére születik. Az egész család, köztük Evi is csak a kis jövevénnyel foglalkozik, és Bobby nagyon magányosnak érzi magát. Evie szülei is látják, hogy a kiskutya elvesztette a varázsát ezért elhatározzák, hogy  beadják a kutyaotthonba, ahonnan Evie nagymamája Tigrist és Bent hozta. Mikor elviszik a kutyust Evie rádöbben, hogy hibát követett el és szeretné visszakapni Bobbyt. Sikerül a szüleit meggyőzni, hogy hozzák vissza Bobbyt, ám amikor érte mennek Bobby már nincs a kutyaotthonban. Ha kíváncsiak vagytok, hogy hová tűnt Bobby és sikerül-e Evienek visszakapnia Bobbyt olvassátok el a Magányos kiskutya című könyvet.
    (Pintér Nóra 4.a)

                          
    Holly Webb: Cica a hóban

    A történet egy Pamacs nevű kiscicáról szól, aki a Rózsavölgy-tanyán született testvéreivel. Ő volt a legkisebb és a leggyengébb. A Moffat család akiké a tanya volt és akik koszorú készítéssel foglalkoztak elhatározták, hogy eladják a kiscicákat. Gyorsan találtak gazdákat a cicusoknak, de Pamacs nem kellett senkinek. Egy szép napon Pamacs találkozik Ellával, aki nagyon szeretné hazavinni a cicust, de anyukája nem engedi. Pamacs nagyon elkeseredik, hogy nem mehetett Ellával. Kis idő elteltével Nathan és családja koszorút venni érkezik a tanyára. Meglátják, hogy van még egy eladó kiscica és Nathan anyukája szeretné megvenni a fiának. De Nathan nem szeretett volna kiscicát. Amikor a szülei és Moffatné elvonultak a koszorú miatt, akkor nagyon gonoszul bánt a cicussal, ezért válaszul Pamacs megharapta. Ezután Pamacs elhatározta, hogy útnak indul és megkeresi Ellát. Útja során számos kalandba bonyolódott, találkozott kutyival, nagy macsekkal de még rókával is. Hogy sikerült-e Ellát megtalálnia végül, a könyv elolvasása után megtudhatjátok.
    (Pintér Nóra 4.a)