• Kaméleon Olvasóklub - levelezőverseny  Itt az új tanév és az új versenyek, játékok is.

  Ha szeretsz olvasni, figyelmedbe ajánlom a Kaméleon Olvasóklub négyfordulós levelezőjátékát. A játék alsó tagozatosoknak szól. 
  A tanév során 4 kortárs (azaz ma is élő szerző által írt) könyvből kapsz egy-egy részletet és ahhoz egy feladatlapot. A játékban új könyveket ismerhetsz meg, melyek hol humorosak, hol a mindennapi életünkkel kapcsolatosak. A feladatlapban mindig van egy népmese címe is, melyet magadnak kell megkeresned (például nálam a könyvtárban- gyere be, segítek :) ) Ehhez a meséhez is kapcsolódik néhány kérdés. 

  Az ajándék egy mappa a feladatlapokhoz, fordulónként egy-egy apró ajándékot is küldenek és a végén egy könyv (az összes feladatlap teljes kitöltése esetén) a jutalmad.

  Ha kedvet kaptál, hogy új könyveket olvass és közben játsz, jelentkezz nálam a könyvtárban, akár már szeptember első hetében. Ha leszünk 10-en, már nevezhetünk is. (A feladatlapok mindig a suliba érkeznek és innen küldjük el a kitöltött feladatlapokat.)

  Jelentkezési határidő: 2012. október 15.


  Itt még nincs vége, van egy pályázat is: 

  A Kaméleon egy pályázatot is hirdet szintén az alsó tagozatos diákoknak. A nyertes pályázók ingyenesen részt vehetnek a levelezős játékban.  

  Amit tenned kell: 
  - olvasd el Jónás Tamás A csodapipa című meséjét a http://www.rainbowkatalogus.hu/olvasoklub/acsodapipa.pdf oldalon, válaszd ki belőle a kedvenc jelenetedet, és rajzold le!

   - - - Ha első osztályos vagy, akkor a rajzot már postázhatod is a címünkre!
  Rainbow Könyvközösség, 1062 Budapest, Székely Bertalan u. 5.
  - - - Ha 2., 3. vagy 4. osztályos vagy, akkor még egy feladatot kell megoldanod. Keresd meg a könyvtárban a Betyár volt-e Cigány Jóska? című mesét az 1973-ban megjelent Szögkirály című cigánynépmese-gyűjteményben, olvasd el figyelmesen, és válaszolj a következő kérdésre!  (A mesét megtalálhatod az interneten is itt.)                   Mit, illetve kit kellett ellopnia Cigány Jóskának a király parancsára?


  A választ a rajzoddal együtt küldd el a fenti címre! A legszebb rajzok és helyes válaszok beküldői közül öten a tanévre szóló ingyenes játéklehetőséget nyernek a Kaméleon Olvasóklubba!

  A pályázatról itt olvashatsz.

  A rajzok beküldési határideje: 2012. október 05. 

  Ha kérdésed van, vagy a postázásban kell segítség, gyere be a könyvtárba és megbeszéljük!