• Új tanév újra könyvtár

    Kedves Rókusis Diákok!

    Túl vagyunk az első napon. Jó volt látni benneteket. Örülök, hogy azért nem felejtettétek el a könyvtárat a tavalyi mostoha körülmények ellenére sem.
    Az idei tanévtől visszaáll a régi rend. Délutánonként lehet jönni alsósnak, felsősnek kölcsönözni, olvasgatni, tanulni vagy csak úgy szétnézni.Ha kötelező olvasmány kell vagy versmondóhoz vers, vagy házi stb. gyertek és szívesen segítek. Érdemes jönni a napokban is, mert ugye ilyenkor még minden kedvenc könyv bent van (év végén vissza kellett hozni mindent). Tehát most nagy a választék...még...
    Idén is lesznek könyvtárhasználati versenyek. Legelőször is a Bod Péter versennyel kezdünk. Akinek van kedve, lehet nálam jelentkezni.

    Két versenyt is ajánlok figyelmetekbe. Aki szeretne jelentkezni, megteheti nálam a könyvtárban. 

    Az egyik a Kaméleon Olvasóklub, mely alsó tagozatosoknak szól. Az előző bejegyzésben olvashatjátok részletesen. Kattints! 

    A másik a Szivárványhíd levelezőverseny.  



    Szivárványhíd irodalmi verseny során a versenyzők könyvtárban böngészhetnek, különleges könyveket forgathatnak, megismerkedhetnek az aktuális kulturális programokkal. 

    A tantárgyak, melyekből lehet nevezni: irodalom, nyelvtan, földrajz, történelem, német és angol nyelv

    Fordulók:   
    • A verseny egy iskolai tanéven keresztül zajlik, és 5 írásbeli valamint a nyerteseknek 1 szóbeli fordulóból áll.  
    • Minden fordulóban egy 5 – 6 feladatból álló feladatsort kell megoldani, és adott határidőre visszaküldeni.  
    • A feladatok szórakoztatóak, érdekesek és különböző készségeket fejlesztenek. Bizonyos feladatokhoz az interneten is böngészni kell.  
    • A csoportban versenyzők külön feladatokat is kapnak, melyeknek segítségével megtanulják az együttműködés fortélyait. A csoportfeladatok megoldása során többféle kompetencia fejlődik: pl. adatgyűjtés és feldolgozás, szövegalkotás, illusztrációk készítése.

    Díjazás  
    • Minden nevező egy éves Zsiráf magazin hozzáférést kap.  
    • Minden résztvevő, aki valamennyi fordulót beküld, a verseny végén emléklapot kap.  
    • Minden 85% felett teljesítő diák oklevelet kap.  
    • Minden szint első 5 helyezettje (külön az egyéni és külön a csoportok, összesen több száz diák) ajándékot kap (könyvek, DVD, magazin-előfizetés, belépők) .  
    • Minden szint első, második és harmadik  helyezettje indulhat a fődíjért a szóbeli fordulóban. A csoportokban nevezők itt már egyénileg versenyeznek. A fődíj tantárgyanként: egyhetes nyári tábor Magyarországon

    Nevezési díjak:
    egyéni: 3937 Ft/fő
    csapat: 2921 Ft/fő

    Nevezési határidő: 2012. szeptember. 20.

    További részleteket találhattok a Szivárványhíd oldalán