• 6 kérdés a Rókusi folyosóján - Október az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja

  Október az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja

  Ezekben a napokban a világ különböző iskoláinak közösségei szerveznek érdekes programokat a diákok, tanárok, szülők, iskolafenntartók, önkormányzati képviselők és a sajtó számára annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az iskolai könyvtárak fontos szerepére.
  A világhónapnak minden évben más-más szlogenje van, melynek célja, hogy egy-egy problémára, funkcióra fókuszálja a világnapi programokat és ezáltal a figyelmet.
  A 2017. évi szlogen: 
  Az iskolai könyvtár kultúrákat kapcsol össze 
  (Connecting Cultures and Societies)

  A Rókusi Általános Iskola folyosóin található faliújságokra plakátokat tettünk ki. Ezek a diákjaink, szülők és pedagógusaink közreműködésével lesznek teljesek. A plakátokon egy-egy kérdés olvasható, melyekre a hónap folyamán várjuk a válaszokat. Kérjük, ha épp a napokban kölcsönöztél vagy már idejét sem tudod, mikor jártál a könyvtárunkban vagy órán vettél részt/órát tartottál vagy csak bejöttél, mert volt egy pici időd/segítségre volt szükséged vagy a gyermeked mesélt otthon a könyvtárról és könyvekről, oszd meg velünk a gondolataidat! 


  Keresd a földszinttől a második emeletig a plakátokat és írd vagy rajzold le a válaszod!

  Mi az első gondolat, ami eszedbe jut az iskolai könyvtárról?  Mit kívánnál az iskolai könyvtárral kapcsolatban?
  Mit szeretsz benne?
  Mit csináltál legutóbb az iskolai könyvtárban?
  Min lehetne változtatni?
  Mit kölcsönöztél legutóbb?   A plakátokon a nemzetközileg használt, Peter Rugendyke (North Pinjarra, Western Australia) tervezte világhónapi embléma kitölthető változata látható.