• Egykor és most - iskolai könyvtári kihívás 24. napja

    Az iskolai könyvtárunk mostani helyére 1998-ban költözött.
    A jeles eseményről akkor a Délmagyarország is tudósított. 
    "A hárommillió forintos könyvtárfölújítás költségeit jelentős szülői támogatással sikerült előteremteni. Tegnap délelőtt bensőséges házi ünnepség színhelye volt a Szegedi Rókusi I. Számú Általános Iskola. Kétéves fáradozás után sikerült új helyre költöztetni az iskola könyvtárát, amely korábban egy udvari épületben működött." - írja a cikk. 





    Sajnos a korábbi időkről nem találtam képet. Pedig a leltárkönyv szerint már az 1960-as évek elején is vételeztek be könyveket a nevelői és a diákkönyvtárba is.

    Ha oldalunk követői tudnak olyan régi fényképről, mely az új könyvtár avatásán vagy az egykori, régi könyvtárban készült, szívesen fogadnánk, digitalizálnánk azt.
    A cikk teljes egészében elolvasható: Ny. P.: Könyvtárünnep a Rókusiban. In. Délmagyarország, 1998. március 7. 4. p. URL: http://dm.ek.szte.hu/sztekk/delmagyar?dmp=1998+56+4 [Utolsó letöltés: 2016. október. 31.]





    Nagyon aktuális az "Egykor és most" téma, mert iskolánk október 25-én ünnepelte 86. évfordulóját. Az iskola alapításáról egy online cikket ajánlok ez alkalomból oldalunk követőinek: 
    Illés Tibor: A rókusi iskola nyolcvan éve + FOTÓK, Szegedma.hu, 
    2010. október 25., URL: http://szegedma.hu/…/2…/10/a-rokusi-iskola-nyolcvan-eve.html [Utolsó letöltés: 2016.10.31.]