• Különös/Különleges olvasók az iskolai könyvtárban


    Az iskolai könyvtárak kihívásának 25. napjára egy nagyon kedves emléket vettem elő.

    2012-ben az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja alkalmából a Könyvtárostanárok Egyesülete "Kalandok az iskolai könyvtárban" címmel hirdetett pályázatot. Az idén 8. osztályos lánycsapattal akkor A rejtély című történetet készítettük el. 
    A Könyvtár angyalai papírszínházas meséje III. helyezést ért el. Egy fantasztikus napot tölthettünk el Budapesten. A Sárkányos könyvtárban játszottunk, az egykori bálteremben még táncolhattunk is. 


    Majd a lányok megírták a folytatást is és az iskolai Ki mit tud?-ra színpadi előadás készült belőle. Emlékszem, a díszletet a könyvtárban festették a lányok, az asztalt körbeállták és még az asztalra is felültek és csak úgy "csiviteltek", nevetgéltek festegetés közben. Vendégeskedtünk a mesével Mórahalmon és az Arany János Általános Iskolában is. 

    A rejtély című történet teljes egészében elolvasható, megnézhető itt a blogon: http://rokusikonyvtar.blogspot.hu/2012/10/kalandok-az-iskolai-konyvtarban.html


    A budapesti napról akkoriban szintén írtam beszámolót: http://rokusikonyvtar.blogspot.hu/2012/11/iii-helyezettek-lettunk.html (Milyen jó, hogy van ez a blog...)

    Olyan jó ezekre még most is visszagondolni!